Therapeutisch coach Gea Schonewille

Ik ben bevlogen, creatief, integer en vind weinig gek. Prettige eigenschappen om jou mee bij te staan in jouw zoektocht. Ik maak plezier met je en zal je ook confronteren; beide dragen bij aan het gewenste resultaat. Als ervaringsgerichte coach zal ik je begeleiden in het kijken, ervaren en gewaar zijn van wat speelt en geleerd wil worden.

Ik doe dit met humor en ernst én altijd passend bij wat zich aandient in ons contact. In mijn werk put ik uit een breed pallet aan opleidingen en jarenlange ervaring.

Dit is een serieus vak en ik hou ervan

Sinds 2015 heb ik mijn eigen coachpraktijk. Daarvoor was coachen en begeleiden onderdeel van mijn werk, eerst als verpleegkundige en later als schoolleider. Ruim voordat ik mijn praktijk startte volgde ik mijn coachopleiding bij Piet Weisfelt en wist dat ik ik hier ooit mijn werk van zou maken. De werkwijze van Piet is de basis van mijn werk. Ik ben den ook gezegend hem nog steeds als mijn supervisor te hebben.

Therapeutisch coachen is ‘een ambacht van het hart’, zegt een andere leermeester (Wibe Veenbaas). Daarmee bedoelt hij dat het een ambacht is, waarvoor je moet leren en studeren. Tevens doe je dit afgestemd en in contact met je coachee. Wat betekent dat je je hart hebt open te zetten voor degene met wie je werkt.
Ik kan en ik wil niet anders.

Schatplichtig

Ik heb en had zelf goede leermeesters. Zij gaven mij kennis, inzicht én de ruimte om mijn eigen weg te vinden als begeleider. Het is zo ongelofelijk fijn om alles wat ik weet en ken te mogen doorgeven en zelf als gids en getuige te mogen inspireren. Ik geef in mijn werk kennis en ervaring door, daarbij schroom ik ook niet om mezelf in de ontmoeting te brengen en persoonlijke ervaringen te delen.

Dit doorgeven vraagt onderhoud, in de vorm van bij-, nascholing en supervisie.Dat is zowel intensief als ook vreugdevol. Ik kies voor mijzelf onderwijsinstituten die passen bij mijn werkwijze en uitgangspunten. Denk aan Weisfelt en Phoenix opleidingen. Ook bezoek ik met grote regelmatig belanghebbende sprekers als George Kohlrieser, Sophie Slade, Otto Scharmer, Gabor Maté, Franz Ruppert en Robert Neimeyer.

Deze opleidingen helpen mij als trainer en coach en geven me een steeds groter arsenaal aan werkvormen, die ik in kan zetten in mijn praktijk.

Andere inspiratiebronnen, die soms evenzeer van lerende waarde kunnen zijn, zijn wandelingen in de natuur, musea bezoeken, muziek, lezen van vakliteratuur en gedichten. Ook inzichten die ik hierbij opdoe zal ik delen in mijn sessies.

Ben je nieuwsgierig?

Dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Neem gerust contact met mij op.

Call Now ButtonBel Gea: 06 21 25 53 67