Relatietherapie Hardenberg

Verbondenheid en begrip zijn belangrijke voorwaarden om een relatie in stand te houden. Bij ergernissen en onbegrip kan de verbintenis tussen jullie op losse schroeven komt te staan. Tijd om actief met jullie relatie aan de slag te gaan bij Relatietherapie Hardenberg

Relatie onder de loep nemen

De manier waarop jullie met elkaar omgaan, is veelzeggend voor jullie relatie. Met Relatietherapie Hardenberg kan ik snel inzicht krijgen in jullie karakters en behoeften. Geef onbegrip of afstandelijkheid geen kans en ga samen met mij aan de slag om jullie relatie te versterken.

Verschillende persoonlijkheden

Onze jeugd bepaalt voor een groot deel onze opvattingen en manier van reageren. Vanuit onze jonge jaren krijgen we normen, opvattingen en waarden mee die van invloed zijn op onze persoonlijkheid. Bij het aangaan van een relatie komen twee persoonlijkheden samen met ieder een andere achtergrond. Pas wanneer er een heftige gebeurtenis plaatsvindt, komen de verschillen vaak naar voren. Denk aan overlijden van een dierbare, maar ook aan de geboorte van een kind. Heftige situaties vragen om troost en begrip. Een gebrek aan genegenheid kan een negatieve spiraal veroorzaken. Relatietherapie Hardenberg kan hierbij een oplossing biedne.

Werken aan de relatie

Vaak wordt gezegd dat we onze partner door en door kennen, maar is dat wel zo? Er schuilt een gevaar in zelf invullen wat je vermoedt dat de ander denkt en voelt. Hierdoor krijgt je partner misschien niet wat nodig is en dat creƫert een afstand tussen jullie. Gedrag waaruit dit blijkt, is:

  • veeleisend zijn
  • je partner claimen
  • een verslaving als troost
  • steeds kritiek hebben
  • terugtrekkend gedrag

Ombuigen van patronen

Reageren vanuit automatisme is veelvoorkomend.. Juist daarom is het belangrijk om bestaande negatieve patronen te doorbreken. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan, want het vraagt om een kwetsbare opstelling. Ik ga jullie helpen om die kwetsbaarheid te tonen zonder dat jullie de neiging krijgen om te vluchten of afstand te nemen. Hiervoor gebruik ik al mijn kennis en ervaring.

Relatietherapie op maat

Relatietherapie Hardenberg is altijd maatwerk. Iedere relatie is anders, omdat iedere persoon anders is. Jullie krijgen allebei de ruimte om persoonlijke wensen en gevoelens kenbaar te maken. Dit leidt tot het inzicht dat jullie behoeften in sommige gevallen uiteenlopen en dat is positief. Hierdoor is het mogelijk om de ander te accepteren.

Diepgaande relatietherapie

Een vorm die ik kan toepassen is EFT-relatietherapie. Het doel is het doorbreken van de neerwaartse spiraal, waarin jullie relatie zich begeeft. Op een diep niveau zullen jullie emoties gaan uiten, waardoor jullie ontvankelijk worden voor elkaar. Elkaar troosten wordt mogelijk en dat versterkt jullie verbondenheid.

Relatietherapie vanuit het lichaam

De sterke verbondenheid vraagt om gevoel. Vaak is het zo dat we vanuit het hoofd denken. Dit werpt blokkades op en dat zorgt voor problemen. Ervaringsgerichte therapie is een doeltreffende manier om vanuit het lichaam te ervaren en voelen. Zo leren jullie herkennen welke patronen binnen jullie samenzijn problemen veroorzaken. Dit geeft inzicht en herkenning.

Wederzijds begrip

Er echt voor de ander zijn, kan pas als je weet wat emotie en ervaringen met je partner doen. De liefde tussen jullie zal maken dat je rekening met elkaar gaat houden en daarmee is de weg naar een fijne relatie weer geopend.

Overtuigd van mijn werkwijze? Neem contact op, dan kunnen we samen gaan starten.

Call Now ButtonBel Gea: 06 21 25 53 67