Relatietherapie Nijverdal

In elke relatie zijn er momenten, waarop het samenzijn stroef verloopt. Houdt dit langere tijd aan, dan kan het lastig zijn om de verbondenheid te blijven voelen. Ergernissen en het gevoel niet begrepen te worden, hebben een uitwerking op jullie samenzijn. Voorkom een relatiebreuk en laat mij bij Relatietherapie Nijverdal jullie helpen.

Verbinding terugvinden

Een blik op jullie relatie geeft mij bij Relatietherapie Nijverdal een goed inzicht in jullie beide karakters. Dit is nodig om aan te kunnen geven wat jullie van elkaar nodig hebben. Wederzijds begrip voorkomt dat afstandelijkheid, jaloezie of onbegrip ten koste gaan van jullie relatie.

Verschillende karakters

De manier waarop jullie beiden zijn opgevoed, is bepalend voor de manier waarop jullie reageren. Met ieder eigen normen, waarden en opvattingen kan het moeilijk zijn om elkaar te begrijpen. Inzicht krijgen is nodig om te begrijpen waarom de ander op een bepaalde manier reageert en dat maakt acceptatie mogelijk. Veruit de grootste uitdaging komt naar voren bij een heftige gebeurtenis zoals: geboorte, ziekte of overlijden. Bij ingrijpende situaties wil je door je partner begrepen en getroost worden. Lukt dit niet, dan belanden jullie al snel in een negatieve spiraal.

Relatie is hard werken

Bij een langere relatie bestaat de kans dat je denkt te weten hoe de ander zich voelt. Je gaat invullen wat je partner nodig heeft. Als blijkt dat je partner niet krijgt wat nodig is, kan dit zorgen voor afstand tussen jullie twee├źn. Er komt gedrag naar voren dat zich uit in:

  • veeleisende houding
  • troost zoeken in een verslaving
  • uiten van kritiek
  • terugtrekken uit de relatie

Patronen doorbreken

Reageren op gebeurtenissen doe je vaak zonder erbij na te denken. Het doorbreken van bestaande patronen is dan ook een uitdaging. Het is nodig dat jullie je kwetsbaar opstellen. Kwetsbaarheid maakt angstig en dat kan ervoor zorgen dat je wilt vluchten of afstand wilt nemen. Laat mij jullie helpen om de pijn aan te gaan. Met mijn kennis en ervaring bij Relatietherapie Nijverdal weet ik precies wat nodig is om jullie weer op het juiste spoor te krijgen.

Relatietherapie op maat

Bij relatietherapie Nijverdal mag je maatwerk verwachten. Iedere persoon is anders en jullie relatie is ook uniek. Ik geef jullie beiden afzonderlijk de ruimte om gevoelens en wensen kenbaar te maken. Hierbij zal duidelijk worden dat jullie behoeften niet altijd hetzelfde zijn en dat is goed. Wanneer jullie beiden kunnen accepteren dat wensen en gevoelens soms uiteenlopen, is de eerste stap naar een gezonde relatie gezet. Hierbij kan ik jullie helpen met twee soorten relatietherapie.

EFT Relatietherapie Nijverdal

Ik kan jullie bijstaan door het toepassen van EFT-relatietherapie. Bij deze vorm proberen we de negatieve spiraal te doorbreken en pijn en angsten te verminderen. Dit geeft jullie ruimte om op een dieper niveau emoties te uiten. Doordat het op een dieper niveau plaatsvindt, worden jullie gevoelig voor elkaar. Het geeft jullie de mogelijkheid om elkaar te troosten en versterkt jullie verbinding.

Ervaringsgerichte relatietherapie

Denken vanuit je hoofd kan voor onbegrip zorgen. Het gevoel komt hierbij niet aan bod en dat zorgt voor blokkades. In de ervaringsgerichte therapie gaan jullie leren hoe je vanuit het lichaam kunt voelen en ervaren. Het lichaam stelt jullie in staat om te herkennen welke gedrevenheid en patronen voor problemen zorgen binnen jullie relatie.

Begrip voor elkaar

Pas als jullie inzicht krijgen in wat bepaalde ervaringen en emoties met de ander doen, krijg je de kans er voor de ander te zijn. Je leert hierdoor rekening te houden met je partner. Wederzijds begrip is nodig om op een positieve manier met elkaar verder te kunnen. Neem contact met mij op zodat we dit kunnen realiseren bij Relatietherapie Nijverdal.

Call Now ButtonBel Gea: 06 21 25 53 67