Relatietherapie Ommen

Problemen binnen een relatie kunnen ontstaan door uiteenlopende redenen. Vooral gebrekkige communicatie leidt tot irritaties en onbegrip. Omdat ergernissen toenemen, is het een steeds grotere uitdaging om toch verbinding met elkaar te vinden. Voorkom verslechtering en laat mij jullie helpen bij Relatietherapie Ommen.

Relatie onder de loep nemen

Bij aanhoudende problemen maken jaloezie, afstandelijkheid en haat jullie relatie kapot. Bij Relatietherapie Ommen kan ik jullie helpen opnieuw te voelen, waarom jullie een relatie zijn aangegaan. Hierbij kijken we op een rustige manier naar de jullie verbinding. Dit bereiken we door inzicht te krijgen in jullie beiden als persoon. Samen vormen jullie de relatie en het is belangrijk om echt te begrijpen wat de ander nodig heeft.

Accepteer verschillen

Je moet van elkaar weten hoe jullie zijn grootgebracht. Het heeft je normen en waarden meegebracht, van waaruit je handelt. Als jouw partner een andere jeugd heeft gehad, is het logisch dat er andere behoeften en verlangens zijn ontstaan. Dit komt vaak tot uiting, wanneer de verliefdheid afzwakt of jullie voor een heftige situatie komen te staan, waaronder:

  • ziekte of overlijden van familie
  • geboorte of overlijden van een kind

In zulke kwetsbare situaties kun jij je ineens bewust worden van bepaald gedrag van je partner. Dit kan je zomaar gaan tegenstaan, waardoor jullie gaan botsten. De negatieve spiraal moet worden doorbroken om verder te kunnen. Hier gaan we bij Relatietherapie Ommen samen aan werken.

Relatie onderhouden

Bij een langere relatie, loop je het risico dat je de ander voor lief neemt. Realiseer je dat een samenzijn de nodige inspanning en onderhoud nodig heeft, als jullie gelukkig willen blijven. Wanneer niet aan verwachtingen wordt voldaan, kan dit grote gevolgen hebben, door:

  • het stellen van eisen
  • claimen van de ander
  • het leveren van kritiek
  • terugtrekken

Negatieve spiraal doorbreken

De eerste stap is gezet door relatietherapie Ommen in te schakelen. Ik help jullie om de pijnlijke weg te volgen die jullie dichter bij elkaar brengt. De onbewuste negativiteit zal worden doorbroken en verwijten en ruzies zullen tot het verleden gaan behoren. Ik help jullie graag met mijn kennis en ervaring.

Patronen veranderen

De manier van reageren, komt voort uit automatisme. Het veranderen van negatieve patronen is best een uitdaging. Je stelt je kwetsbaar op en dat kan angstig maken. Je voelt de pijn van vroeger en dat wil je voorkomen. Het kan maken dat je het huis gaat ontvluchten of afstand wilt nemen. Dit moeten we zien te voorkomen. De pijn aangaan, is nodig om jullie relatie op het juiste spoor te kunnen zetten.

Relatietherapie is maatwerk

Geen relatie is hetzelfde. De therapie bij Relatietherapie Ommen die ik jullie bied, is dan ook afgestemd op jullie twee├źn. Er is ruimte voor jullie beiden om je wensen en gevoelens kenbaar te maken. Accepteren dat de wensen van jouw partner anders kunnen zijn dan jouw verlangens, is daarbij belangrijk. Ik begeleid jullie in het traject naar een gezonde relatie, waarbij gebruikgemaakt kan worden van ervaringsgerichte relatietherapie of EFT-relatietherapie.

Ervaringsgerichte relatietherapie

Onbegrip over en weer ontstaat vaak door de manier van denken, dus vanuit het hoofd. Hiervoor in de plaats moeten jullie gaan ervaren en voelen vanuit het lichaam. Zo bereiken we bij Relatietherapie Ommen dat jullie het lichaam gaan gebruiken om helder te krijgen welke patronen een rol zijn gaan spelen binnen jullie relatie. De belemmeringen maken plaats voor nieuwe inzichten en dat biedt houvast.

EFT Relatietherapie Ommen

Een andere manier om de verbinding tussen jullie te herstellen, is via EFT-relatietherapie. Hierbij worden technieken gebruikt die emoties verdiepen. Het doel is het doorbreken van de negatieve spiraal en de bijbehorende angsten en pijn. Er ontstaat ruimte voor het uiten van emoties op een dieper niveau. Het inzicht dat jullie over en weer krijgen, maakt jullie ontvankelijk voor elkaar. Hierdoor lukt het om de ander te troosten en dat is een belangrijke stap.

Wederzijds begrip

Pas als jullie van elkaar weten wat bepaalde ervaringen en emoties met de ander doen, kun je er zijn voor de ander. Je kunt rekening houden met je partner en dat komt de communicatie tussen jullie ten goede. Wederzijds begrip is nodig om op een positieve manier met elkaar verder te gaan. Emoties die dicht bij elkaar liggen, zijn pijn en boosheid. Begrip voor elkaars reactie verbindt jullie steeds meer.

Overtuigd van mijn werkwijze? Neem contact op met Relatietherapie Ommen, dan kunnen we samen gaan starten.

Call Now ButtonBel Gea: 06 21 25 53 67